Importerade kycklingtugg:


 Många hundägare har hört av sig till oss och varit väldigt oroliga för sina hundar, speciellt har det i de fallen handlat om de populära produkterna tuggpinnar med kyckling.
Såsom känt tillverkas många av våra kära produkter i Kina idag och även mycket av det tugget som vi belönar våra hundar med.
Vidare brukar vi människor äta kinesiska kräftor nu till hösten eller torsk och lax som från början är norsk med som slutligen bearbetas i Kina innan vi smörjer våra krås här i Sverige.
Den fiskas i Barents hav skeppas från en hamn här i Skandinavien fileas i Kina och så tillbaka till frysdisken hos våra mest kända varuhus.


 Således är det inget nytt med kinesiskt för oss svenskar.
För att klargöra Sjöbogårdens roll och det ansvaret vi tar på oss vill jag förklara följande fakta.
 
Våra kycklingtuggpinnar är tillverkade i Kina, men är av högsta kvalitet och kontrollerade för både melamin, tungmetaller och salmonella.
Vi samarbetar med ett företag som först och främst tillverkar mat till oss människor och som även tillverkar våra tuggpinnar.
Kycklingen som vi använder oss av går även till snabbmatskedjan KFC och därför är det extra noggranna kontroller, då det även äts av oss människor.
Dina hundar får samma kycklingkött som vi människor.


 Vi gör regelbundna  besök i denna  fabrik och allt är av högsta kvalitet och renligheten kan likställas med ett livsmedelstillverkande företag i Sverige.
Analyserna på produkterna utförs därtill  av ackrediterade laboratorium i Tyskland och även av Jordbruksverket vid gränskontrollen i Helsingborg, som sedan skickar in dessa till SVA ( Statens Veterinärmedicinska Anstalt ) i Uppsala i Sverige.
 
Så vi kan lugnt rekommendera att ni hundägare fortsätter att ge dessa belöningstuggpinnar till era hundar.
 
Vid tillverkning av svenska produkter kontrolleras hundtuggen kanske max 2 ggr per år vid den tillverkande svenska anläggningen av Jordbruksverket, vid import kontrolleras varje sändning som kommer in till oss separat, varenda en av en distriktsveterinär som är en specialist inom detta område Så spontat skulle jag vilja säga att kontrollen är ännu hårdare vid import från tredje land. ( tredje land = icke EU medlem )
 
Jag tror vad det först och främst handlar om är den kunskapsbrist som många kunder bär omkring på och oroar sig för och de olika missvisande rykten som sprids ute på internet.
Där finns det tyvärr ingen korrekturläsare, som kan stoppa alla dessa konstiga rykten, eftersom internet är allas klotterplank både på gott och ont.
Och allt sprids med löpeldens hastighet vare sig det är si eller så.
 


Således jag manar till lugn och du som hundägare kan ge alla dessa uppskattade tuggpinnar med kyckling till dina hundar